reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miliardář Lukačovič navyšuje investice do Seznam Zpráv, zdvojnásobí produkci videopořadů

Jak jsem již dříve avizovali, zpravodajský projekt miliardáře Iva Lukačoviče Seznam Zprávy najíždí po cca devíti měsících do ostrého provozu. V rámci tohoto přechodu mateřský Seznam.cz nabral nové lidi do redakce a připravil řadu nových pořadů.

Do týmu Seznam Zpráv, čítající asi 50 lidí, zamířila ekonomická redaktorka Zuzana Kubátová (ex-MF Dnes), která nastupuje na pozici zástupkyně šéfredaktora. Dále jsou to Aleš Černý (ex-Mafra; v Seznamu dostane na starost dění ve firmách, mobilní reportér), Petra Benešová (ex-ČRo; editorka živého vysílání), Martina Spěváčková (ex-ČRo; publicistika, moderování) a Filip Vích (ex-DVTV; obsah pro sociální sítě).

Hlavní web Seznam Zpráv dostal nový design, v nabídce se objeví několik nových pořadů:

  • reportérské - Sněmovní 4, Dobrý byznys s Adamem Junkem, Peníze nebo život (Kubátová)
  • názorové - Výzva (Jiří Kubík, Jindřich Šídlo, Renata Kalenská), Duel, Dnešek očima/Zítřek v kostce (Martin Jonáš)
  • společenské - Zdavuven (o mladých lidech), Moje místo, Technicity

Novinky se natáčejí v novém multifunkčním studiu, které bylo nyní uvedeno do provozu (na fotce šéfredaktor Jakub Unger). Celkem Seznam.cz navyšuje výrobu videopořadů na dvojnásobek, tedy na 15 hodin týdně (3 hodiny denně v každý pracovní den). Rozšiřuje se i živé vysílání. Nové pořady a rozšíření současné tvorby by měly přinést přes 700 hodin videa ročně.

Cílem změn je vyšlehat čísla Seznam Zpráv do konce letošního roku o 20 procent nahoru na cca 900 tisíc reálných uživatelů (RU) v pracovní dny. Současná návštěvnost služby se pohybuje okolo 3,5 milionu RU měsíčně. Podle zástupců Seznamu jsou Seznam Zprávy v současné době provozně v plusu. Startovní investice se odhaduje na 150 až 200 milionů korun.