reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miton a Enern konečně prodaly Slevomat.cz, novým majitelem Britové Secret Escapes

15:28, 29. 8. 2017

Proces, o kterém jsem psali již před několika měsíci, je u konce. Slevový portál Slevomat.cz, slovenský Zlavomat.sk a český agregátor slev Skrz.cz kupuje britská skupina Secret Escapes. Ve všech zmíněných firmách získává nový vlastník 100 procent. 

Secret Escapes je internetový prodejce luxusních dovolených, který svým členům nabízí slevy ve vybraných hotelech. Skupina byla založena v roce 2011 ve Velké Británii a od té doby se rozšířila na 21 trhů v Evropě, Severní Americe a Asii. Secret Escapes podpořila řada investorů, včetně Google Ventures, Index Ventures a dalších. Společnost založili generální ředitel Alex Saint, provozní ředitel Tom Valentine a Troy Collins. Secret Escapes na svém webu udává 32 milionů členů (z toho 5 milionů ve střední a východní Evropě), pro které vyjednává exkluzivní sazby.

Mimo Spojené království společnost působí ve Švédsku, Německu, Polsku, Dánsku, Rakousku, Itálii, Španělsku, USA, Malajsii, Indonésii, Francii, Maďarsku nebo v Česku.

Dosavadními majiteli Slevomatu byly Miton Group s 55,5 procenta, Enern společně se zakladatelem Tomášem Čuprem (36 procent) a In-Bridge Martina Kormana s 8,5 procenta. Objem obchodu se odhaduje někam nad miliardu korun. Denní návštěvnost portálu se pohybuje mezi 200 až 300 tisíci uživatelů. Podle vyjádření zástupců Slevomatu loni portál zprostředkoval zážitky a služby za téměř 2 miliardy korun.

Transakci na straně akcionářů Slevomat Group řídil Pavel Vopařil, finančním poradcem byla společnost Corpin a jejich partner Rothschild&Co.