reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Organizátor festivalu Colours of Ostrava zvedl obrat na 130 milionů

13:25, 1. 9. 2017
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Produkční agentura Colour Production (CP; majitelka Zlata Holušová), která především pořádá obří hudební festival Colours of Ostrava, pokračuje v milionovém  navyšování výkonů.

Tržby společnosti za rok 2016 vyskočily na 115 milionů korun, v meziročním srovnání o 4 miliony více. Pokud k tomu připočteme položku ostatních provozních výnosů (obvykle se tak označují dotace od státní správy) ve výši 14 milionů (jen od Ostravy to v daném roce mělo být 6 milionů), celkový loňský obrat firmy vyskočil až na 129 milionů korun. To v meziročním srovnání představuje nárůst o 5 milionů korun. Současně jde o historicky nejvyšší obrat CP. Čistý zisk za dané období činil 4,2 milionu korun oproti ztrátě půl milionu v roce 2015.

Colours of Ostrava je největším byznysovým podnikem na trhu letních festivalů v Česku. K hlavním tahákům festivalu v roce 2016 patřily kapely Underworld (foto), Tame Impala, M83, Thievery Corporation, Kodaline nebo Slowdive. Návštěvnost se měla pohybovat něco pod 40 tisíc lidí. K dlouhodobým sponzorům akce patří Česká spořitelna a ArcelorMittal.