reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miliardář Bakala v Karlíně buduje obří showbyznysový klastr

Již pouhých několik měsíců zbývá do dokončení obřího showbyznysového klastru Karlín Hall, který od loňska roste v pražském Karlíně. Za stavbou stojí miliardář Zdeněk Bakala, který do ní investuje okolo jedné miliardy korun. Termín dokončení je stanoven na jaro 2014. Klastr by měl podle informací Borovan.cz soustřeďovat všechny mediální a showbyznysové firmy, které Bakala ovládá společně se svou manželkou Michaelou Bakala.

V těchto týdnech do již stojící budovy Bakalovi přenesli sídlo společnosti M Marketing, pořádající soutěž krásy Česká Miss,  a modelingové agentury PH Model Management. Na konci června by mělo následovat ztrátové vydavatelství Economia, které vydává Hospodářské noviny, týdeník Ekonom nebo provozuje ihned.cz.

Postupně by se zde měly soustředit všechny firmy, které zastřešuje společnost Luxury Brand Management (LBM, ta již v Karlíně sídlí). LBM zahrnuje kupříkladu kreativní agenturu creative lab, síť prodejen s počítačovými hrami Gamescape nebo komunikační agentura Original Communications. Celkem asi 16 firem, z nichž některé jsou neaktivní. V roce 2011 LBM vykázala ztrátu cca 141 milionů korun.

V Bakalově Karlíně rovněž sídlí firma Prague Game Studios, která pro miliardáře vyvíjí první počítačovou hru s tematikou husitských válek. Komplex Karlín Hall by měl zahrnovat i kanceláře nebo velký multifunkční sál s kapacitou dvou tisíc míst.