reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

HBO začala prodávat samostatné předplatné na HBO Go, stojí podobně jako Netflix

14:00, 13. 11. 2017
Televize Film Aleš Borovan

Placená televize HBO následuje sílící konkurenci a ode dneška začala napřímo pro zákazníky v Česku, na Slovensku, v Maďarsku a Rumunsku nabízet streaming svého obsahu samostatně na bázi měsíčního předplatného.

Až doposud byla online služba HBO Go s několika výjimkami dostupná pouze v balíčku s televizními kanály nebo s internetem. Tato nabídka bude zachována. Samostatné měsíční předplatné nyní přijde na 199 korun. Pro srovnání: konkurenční Netflix stojí v základní verzi 8 eur za měsíc, tedy něco přes 204 koruny. Podle vyjádření televize přímý prodej HBO Go pro další země z regionu bude startovat v nadcházejících týdnech.

Streamingová SVoD (Subscription Video on Demand) platforma HBO Go obsahuje původní seriály, filmy a dokumenty HBO (Game of Thrones - foto, Westworld, Silicon Valley atd.), lokální produkci HBO Europe (série Hořící keř, Pustina, MamonAž po uši, Terapie), rovněž řadu filmů a seriálů od dalších poskytovatelů placeného obsahu a programy pro děti.

Nová verze HBO Go bude dostupná na počítačích, smartphonech, tabletech, Samsung Smart TV, PlayStationu 3 a 4, Apple TV a přes zařízení Chromecast. Každý přímý předplatitel HBO Go si může přidat až pět zařízení a používat dva současné streamy najednou.