reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Economii a další majetek miliardáře Bakaly bude kontrolovat nová firma

Správa majetku miliardáře Zdeňka Bakaly a jeho ženy Michaely Bakala v České republice získá novou podobu. Na skupinu firem, zahrnující vydavatelství Economia, showbyznysové seskupení Luxury Brand Management nebo Nadaci Zdeňka Bakaly, bude dohlížet nová společnost BM Management, kterou manželé Bakalovi vlastní napůl. BM Management šéfuje před několika měsíci angažovaný Kamil Čermák.

Firma se bude zabývat kromě jiného corporate finance, corporate management a public relations. „Zaměřujeme se na manažerskou, personální a projektovou podporu při správě stávajících aktiv a také na vyhledávání nových podnikatelských příležitostí až po zajištění akvizičního procesu,” uvedl Čermák. Jedním ze tří jednatelů BM Management je i mluvčí manželů Bakalových Tomáš Pavlík.

Konglomerát aktiv či většinových účastí Zdeňka a Michaely Bakala zahrnuje (kromě podílnictví v NWR) několik desítek firem - od zmíněného vydavatelství Economia (Hospodářské noviny, Ekonom, ihned.cz atd.), přes vývojářskou firmu Prague Game Studios (vývoj počítačových her), PR agenturu Original Communications, modelingovou agenturu PH Model Management, síť prodejen Gamescape či pořadatele soutěže Česká Miss, společnost M Marketing. Většina z nich bude součástí nově vznikajícího, mediálního a showbyznysového Bakalova klastru v Praze Karlíně. Ten by měl být dokončen na jaře 2014.