reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miliardář Bakala kupuje Centrum Holdings

19:48, 14. 4. 2013

Již jen několik hodin nebo dní zbývá podle zdrojů Borovan.cz do podpisu finální dohody o prodeji velkého internetového hráče Centrum Holdings (CH). Dosavadní majitelé, americký fond Warburg Pincus, jej prodávají miliardáři Zdeňkovi Bakalovi (foto).

Cena by se měla pohybovat mezi 200 až 300 miliony korun. Česká část Centrum Holdings by se pak měla přesunout z pražských Holešovic do Bakalova klastru v Karlíně. CH v Česku zaměstnává přes 200 lidí, Bakala však do budoucna údajně počítá jen s částí z nich. Jako první o chystaném obchodu informovala MF Dnes před několika týdny. 

Firma v posledních letech generovala ztrátu. Kupříkladu v roce 2010 činila 27 milionů korun, o rok dříve přes 11 milionů. Tržby se propadly pod 500 milionů korun. Na konci roku 2010 Centrum Holdings vykázala záporný vlastní kapitál ve výši 71 milionů korun.

CH vydává internetový deník Aktuálně.cz, placený deník Insider, provozuje portály Centrum.cz a Atlas.cz. Warburg Pincus se chtějí Centrum Holdings zbavit kvůli klesajícím  číslům již od loňského roku. Velmi blízko dohodě o prodeji se loni ocitli v případě miliardáře Andreje Babiše, tomu se však nakonec nezdála požadovaná cena okolo 300 milionů korun.