reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Expres radio ze skupiny Mafra je na prodej

11:25, 22. 4. 2013

Pražské Expres radio, které patří do mediální skupiny Mafra (MF Dnes, idnes.cz, Óčko), je k mání. Podle informací Borovan.cz zástupci Mafra Media v těchto týdnech oslovují potenciální zájemce, a to jak z řad velkých rádiových hráčů (například Lagardére Active ČR), tak i silné podnikatelské skupiny.

Bezprostředním provozovatelem Expres radia je firma 4S production. Podle ohlasů zájemců o rádio bude problémem možné dohody s prodejcem požadovaná cena - ta by se podle zdrojů Borovan.cz měla pohybovat v řádu milionů korun.

Hudebně-informačnímu rádiu se podařilo překonat ztrátové období z poloviny minulého desetiletí. V letech 2007 až 2011 dosáhlo kumulativního zisku 3,2 milionu korun. Tržby z prodeje reklamy se v uplynulých letech pohybovaly na úrovni 7 až 9 milionů korun ročně. Podle posledních čísel Radioprojektu se týdenní zásah Expresradia pohyboval na úrovni 37 tisíc posluchačů - v rámci Prahy tak stanice patří k malým hráčům. Platnost současné licence Expres radia vyprší na konci roku 2015.