reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Režisér David Ondříček bude točit Zátopka

12:46, 23. 4. 2013
Televize Film Aleš Borovan

Vlna inspirací českou historií v kinematografii nekončí. Nejnovějším filmovým projektem, který sáhne po historické postavě, se stane Zátopek režiséra Davida Ondříčka (Šeptej, Samotáři, Grandhotel, Ve stínu). Snímek o slavném běžci Emilovi Zátopkovi bude produkovat Ondříčkova firma Lucky Man Films, rozpočet se bude pohybovat mezi 70 až 80 miliony korun.

Zajímavý je i další zúčastněný tvůrce: scénárista a spisovatel Jan Novák, který se mimo jiné blýsknul zdařilým historickým románem o bratrech Mašínech Zatím dobrý. V podmínkách české herecké komunity bude velmi obtížné hledání představitele hlavní role: měl by nejen umět hrát, ale disponovat i výbornou fyzickou kondicí.

Zátopek by se měl objevit na plátnech kin do zahájení XXXI. letní olympiády v Rio de Janieru v srpnu 2016. Podle informací Borovan.cz nyní probíhají jednání o účasti České televize na projektu. Ve hře je i mezinárodní koprodukce.

Novou historickou vlnu českého filmu a TV snímků odstartovala v lednu minisérie Hořící keř televize HBO na motivy sebeupálení Jan Palacha. V roce 2014 by se měl do kin dostat další historický projekt Zatím dobrý, právě na motivy Novákovy knihy. Snímek natáčí režisér Tomáš Mašín. Produkční firma Nogup agency chystá projekt Lída Baarová. Letos na podzim by se na obrazovkách rovněž měl objevit seriál ČT České století o klíčových okamžicích českých dějin (režie Robert Sedláček).