reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Obnovená kapela Lucie vyjede na obří turné

13:58, 7. 5. 2013

V maximálním utajení se chystá největší koncertní událost Česka posledních několika let. Obnovená skupina Lucie v původním složení v příštím roce vyjede na velké turné do největších arén. Podle zdrojů Borovan.cz se bude jednat o přelom jara a léta 2014, s velkou pravděpodobností o květen.

Na akci by podle informací Borovan.cz mělo participovat několik velkých hráčů z koncertní i firemní branže. O možnost spolupráce se zajímala mimo jiné koncertní agentura Pink Panther, která momentálně zajišťuje velké turné Kabátu. Jedním z mediálních partnerů turné by měla být skupina Lagardére Active ČR a její rádio Frekvence 1. Co se týká velkých sponzorů, první oťukávání již proběhlo v Agrofertu miliardáře Andreje Babiše a v energetickém gigantu ČEZ. Kapelu nyní managuje hudební skladatel a klávesista Michal Dvořák.

Ještě před turné Lucie letos vystoupí na Energyfestu ČEZu v Karlových Varech. Publikum by měl rovněž patřičně nažhavit muzikál Lucie, který bude mít premiéru 31. října v pražském Hudebním divadle Karlín.

Lucie patří k nejúspěšnějším českým kapelám po roce 1989. Vydala sedm řadových desek, několik kompilací a best of. Jen alba Větší než malé množství lásky se prodalo přes 150 tisíc kusů, prodej debutu Lucie dokonce přesáhl 200 tisíc kusů. Celkem kapela prodala přes 1,1 milionu nosičů všeho druhu.