reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

ČT chce nové studio v Brně dokončit na jaře 2015

14:33, 15. 5. 2013
Televize Aleš Borovan

Management České televize (na fotce provozní a finanční ředitel Milan Cimirot) stanovil nové termíny pro zahájení a dokončení největší investice Kavčích hor za posledních několik desítek let. Stavba televizního studia v Brně by měla být zahájena 1. listopadu letošního roku.

Stavební práce by pak měly skončit 31. března 2015. Současný rozpočet akce je stanoven na 340 milionů korun. Jen v letošním roce plánuje veřejnoprávní televize vynaložit na výstavbu 150 milionů korun.

Projekt byl nastartován za předchozího ředitele ČT Jiřího Janečka. Tehdy se počítalo se stavbou za cca 700 milionů korun. V průběhu let nabral kvůli procesním záležitostem několikaleté zpoždění. Je velmi pravděpodobné, že stavbu brněnského studia pohlídá řediteli ČT Petrovi Dvořákovi nový manažer - současný ředitel studia v Brně Karel Burian končí na začátku roku 2014.

V současné době je vybrán projektový a cenový manažer, který bude dohlížet na přípravu stavby studia, samotnou výstavbu a uvedení do provozu. Vítězem příslušného tendru se stal brněnský ateliér K4, který porazil nabídky Gleeds ČR a Ec Harris. V řádu několika měsíců by měl být vypsán tendr na zhotovitele stavby.