reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televize bude točit seriál o slavném prodavači vody Mattonim

07:25, 16. 5. 2013
Televize Aleš Borovan

Obří seriálové projekty v České televizi neberou konce. Na Kavčích Horách konečně dostal zelenou nový historický seriál Prodavač vody o slavném obchodníkovi s minerálkou Heinrichu von Mattonim (obrázek). Podle informací Borovan.cz by se smlouvy měly podepisovat v těchto dnech.

Projekt dlouhá léta připravovala produkce Golem film Jana Kuděly. Již dříve bylo uvedeno, že rozpočet třináctidílné série se pohybuje okolo 100 milionů korun.

Podle informací Borovan.cz se celého dealu má účastnit jeden z největších tuzemských výrobců minerálky Karlovarské minerální vody (Mattoni, Aquila, Magnesia). Ta by měla pokrýt část nákladů. V rámci tohoto obchodu Karlovarské minerální vody zaplatily České televizi aktuální kampaň na 600 billboardech po celé České republice.

Seriál podle scénáře Jana Otčenáška byl připravený k výrobě již okolo roku 2003. Pak se údajně do procesu vložily spory o práva. Další naděje svitla někdy před dvěma roky. Čáru přes rozpočet však producentům udělal náhlý odchod tehdejšího ředitele ČT Jiřího Janečka z funkce v roce 2011. Ten ještě před tím v červnu téhož roku vyhlásil stop stav na nákladné projekty.