reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Do Česka míří obří streamingové služby. Bude první Spotify?

aktualizováno
13:56, 7. 6. 2013
Hudba Aleš Borovan

Již za několik měsíců se podle všeho výrazně zahustí český trh se streamovanou hudbou.

Na podzim letošního roku by se zde měla spustit minimálně jedna ze služeb velkých globálních hráčů. Podle informací Borovan.cz se o možnost vstupu na české teritorium zajímaly Apple, Spotify AB a Google. Zatímco stream Spotify, který na konci roku 2012 užívalo cca 20 milionů posluchačů, z toho pět milionů platících, je již na vítězném postupu světem, obdobné služby Apple a Google se na silnější rozjezd teprve chystají.

Google v půlce května představil službu s dlouhým názvem Google Play Music All Access. Ta je určená jak pro Android, tak pro iOS. Cena služby se pohybuje okolo 10 dolarů za měsíc. Apple v těchto měsících intenzivně pracuje na spuštění služby iRadio. Z velkých gramofirem má již podepsané Universal Music, Warner Music a Sony Music, které budou iRadiu dodávat obsah.

Zbrojí i Seznam.cz, který loni v dubnu na homepage spustil streaming žánrových hudebních klipů Mixer.cz. Podle informací Borovan.cz se na září chystá relaunch Mixer.cz, který zahrne rozšíření obsahu i funkcionalit. V Česku doposud nepříliš výrazně funguje služba MusicJet, ve které má podíl OSA, Universal Music a Supraphon, nebo Deezer.com. Českou lokalizaci má i služba Rara.com.