reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

RWE a Barrandov Studio chtějí přilákat zkušené scénáristy

12:40, 1. 7. 2013
Film Aleš Borovan

Společnosti RWE a Barrandov Studio vyhlásily další kolo scénáristických grantů, které by na rozdíl od minulosti měly přilákat i zkušené a renomované autory.

Byla zrušena roční opce pro Filmovou nadaci RWE & Barrandov Studio, práva nyní zůstanou oceněným autorům. Až doposud toto pravidlo v některých případech bránilo v účasti scénáristům, kteří byli dohodnuti na realizaci s jinými producenty. Nyní může mít žádost i producenta, v době podání žádosti ale nesmí být zahájena realizace projektu.

Žádosti o poskytnutí příspěvku je možné zasílat do 28. února 2014, autoři mohou získat celkem 800 tisíc korun. Nadace rovněž zúžila počet výběrových řízení ze dvou na jedno ročně. Řízení se vyhlašuje pouze v kategorii scénář celovečerního filmu.

Nadace doposud mezi autory rozdělila skoro šest milionů korun. Na projektu od loňska spolupracuje i Česká televize (na fotce vlevo ředitel ČT Petr Dvořák, vpravo šéf Barrandova Petr Tichý). V rámci roční spolupráce vznikly/vznikají čtyři díla: Lehká jako dech (režie Vít Olmer), Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama (Vendula Bradáčová), Revival (Alice Nellis) a BřecLove (filmový scénář Tomáše Koňaříka).