reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Barrandov Studio bude koprodukovat Jáklova Žižku

17:23, 1. 7. 2013
Film Aleš Borovan

Barrandovské ateliéry Tomáše Chrenka se budou podílet na rozsáhlém historickém projektu producenta a režiséra Petra Jákla (Kajínek).

Plánovaný snímek Jan Žižka Psanec by se měl začít točit v roce 2014, celkový rozpočet se má vyšplhat na 85 milionů korun. Podle informací Borovan.cz zatím sice není mezi oběma stranami podepsána koprodukční smlouva, Jákl si však již na spolupráci podal se šéfem Barrandova Petrem Tichým gentlemansky ruku. "O výši koprodukčního podílu stále jednáme," uvedl Tichý. Pro projekt bude americký agent Barrandov Studio shánět i zahraničního partnera.

Snímek o jednom z nejznámějších českých vojevůdců bude produkovat společnost J.B.J. Film, ve které třetinový podíl vlastní kromě Jákla i Petr Jákl starší a Alena Jáklová. Autorem scénáře je Petr Bok, s námětem přišel Marek Dobeš. Točit se bude na Pražském hradu, v jižních Čechách a v Trocnově. Datum premiéry je předběžně stanoven na 6. červenec 2015. Téma Jana Žižky po svém zpracoval v 50. letech rovněž režisér Otakar Vávra (foto z filmu).