reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Výroba pořadů pro Novu konečně v milionovém zisku

11:41, 12. 7. 2013
Televize Film Aleš Borovan

Známé bolístko ředitele Novy Jana Andruška konečně vykázalo známky podstatného zlepšení ekonomiky.

Výroba pořadů pro Novu a další subjekty ze skupiny CME skončilo v roce 2012 v zisku 35 milionů korun oproti ztrátě 21 milionů v roce 2011 (v roce 2010 ztráta dokonce 102 milionů). Vývoj hospodaření se podařilo zlepšit především díky rozpuštění opravných položek k podílu v likvidovaných dceřiných společnostech Taková normální rodinka a Změna.

Zlepšení nastalo i v provozní oblasti. Produkční firmě Media Pro Pictures (MPP, zfúzovala s CET 21 k 30. červnu 2013) se ve sledovaném období podařilo snížit osobní náklady o 28 milionů na 88 milionů korun (z toho na mzdy připadá pokles o 20 milionů), přidaná hodnota vzrostla ze 133 milionů na 190 milionů korun. Provozní zisk se tak meziročně zvýšil o pět milionů na 44 milionů korun.

MPP v loňském roce pokračovala ve výrobě úspěšných seriálů Ordinace v růžové zahradě (foto), Ulice a Gympl, k tomu se přidal i nový sitcom Helena. Společnost loni vyrobila rovněž hudební reality show Hlas Česko Slovenska a reality show Výměna. Stranou nezůstala ani filmová výroba: na plátna kin se v březnu 2012 dostal film Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka a v průběhu roku se začal točit chystaný snímek Jiřího Menzela Donšajni.