reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

ConQuest entertainment klesly tržby o 65 milionů

17:38, 22. 7. 2013

Jeden z nejčilejších a zároveň nejvíce nenápadných hráčů českého herního trhu, ConQuest entertainment, prožil kvůli evropské krizi a tlaku na ceny relativně slabší rok.

Tržby výhradního distributora firmy Nintendo klesly o 65 milionů na 467 milionů korun. Zato si firma udržela zisk na úrovni 0,8 milionu korun (nepatrný pokles), především díky výraznému snížení nákladů skoro o 70 milionů korun. Rovněž marži - cca 41 milionů - se podařilo udržet.

I přes mírné snížení výkonu patří velkoobchodní firma, kterou z 93 procent ovládá podnikatel Michal Valkoun, k utajeným štikám na trhu, které se orientují především na zvyšování tržního podílu. Loňská čísla představují první pokles za posledních osm let. Stále platí, že ConQuestu podařil jeden z nejlepších výkonů v herním průmyslu, když dokázal obrat z roku 2005 ve výši 100 milionů během následujících pěti let více než zpětinásobit.

Kromě výrobků Nintendo jako konzole Wii, videoher jako řada Assassins Creed (screenshot), The Sims nebo Battlefield, herního přislušenství společnost Conquest distribuuje a prodává rovněž autodráhy Carrera, letadla a vrtulníky Silverlit a tanky VsTank PRO.