reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televize „pročistí“ obchodní vztahy

aktualizováno
16:47, 26. 7. 2013
Televize Aleš Borovan

Management České televize si na několik měsíců zahraje na Viktora Čističe.

Podle informací Borovan.cz veřejnoprávní stanice hodlá v nejbližší době ukončit či revidovat řadu obchodních smluv "zejména v oblasti převodu práv a povinností na třetí osobu". Na pomoc si přitom bere renomovanou advokátní kancelář BBH (klienti ČEZ, PPF, PPF Banka, Česká pošta, Home Credit), která za minimálně tříměsíční kontrakt může vyinkasovat 1,2 milionu korun a více (v závislosti na počtu hodin). Deal s BBH rovněž počítá s možností vleklých soudních sporů.

Podle mluvčí ČT se plánovaná čistka nemá týkat čerstvého ukončení spolupráce s mediazastupitelstvím Media Master (Jaromír Soukup). "Česká televize ukončila spolupráci s agenturou Media Master na základě vzájemné dohody obou stran. Pro sankce zde není důvod," uvedla mluvčí Kavčích hor Alžběta Plívová

Veřejnoprávní televize v obchodní oblasti spolupracuje s řadou externích firem. Kupříkladu knižní tituly Edice ČT má na starosti vydavatelství Albatros Media, plyšové hračky a postavičky z pohádek dodává Mikro Trading, satelitní distribuci programů ČT poskytuje Digi TV, Skylink a CS Link, programy Kavčích hor na své telefonní platformě nabízí O2 Telefónica atakdále.

K právnímu  sporu se rovněž může schylovat v případě odstoupení ČT od koprodukční smlouvy u výroby filmu Poslední Aporveru (produkce Actor´s Runway Agency) loni na podzim. Česká televize požaduje zpět koprodukční vklad cca šest milionů korun. Producenti naopak hodlají veřejnoprávní stanici žalovat pro nedodržení závazků.