reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Bývalý pořadatel festivalu Open Air je v insolvenčním řízení

23:31, 11. 8. 2013

Minulé ročníky hudebního festivalu Open Air Festival (powered by O2) v Panenském Týnci, na kterých se podílel telekomunikační obr 02 Telefónica, budou mít asi bolestivou dohru.

Proti bývalému pořadateli akce, firmě Abaton System (AS), městský soud v Praze zahájil před několika dny insolvenční řízení. Navrhovatelem se stala další hudební agentura, 10:15 Entertainment, která patří Mileně Palečkové. Ta vůči Abaton System nárokuje částku 2,186 milionu korun (neuhrazenou pohledávku 2,038 milionu plus úroky z prodlení). 10:15 Entertainment pro loňský ročník Open Air Festival zajišťovala vystoupení umělců plus uzavření některých přímých smluv vystupujících s Abaton System (Fatboy Slim, jehož vystoupení stálo 165 tisíc euro, Amy Macdonald - 110 tisíc euro a Book Shade - 27,5 tisíce euro).

Celkem měla 10:15 Entetainment za své služby vyinkasovat 7,64 milionu korun. Dlužník AS uhradil jen část této částky. Kromě 10:15 má Abaton System rovněž dlužit dalším firmám ze segmentu koncertního průmyslu - Livebox, Smart Production a AB Party Tent.

Celý případ je ještě komplikovanější. V době uzavření smluv na jaře 2012 byl majitelem a jednatelem AS Michal Lukeš. Ten loni na podzim firmy Abaton System a Abaton Production prodal. Kupcem se v obou případech stala firma Roblen SE podnikatele Lukáše Müllera. Od té doby Lukeš nekomunikuje. Rovněž Telefónica si myje ruce, podle mluvčího "nemá žádné nedořešené závazky spojené se spolupráci na Open Air Festivalu". Novým pořadatelem festivalu se pro letošní rok stala skupina Natland.