reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Milata z Bandzone.cz startuje novou gramofirmu a agenturu pro mladé talenty

17:39, 11. 9. 2013
Film Hudba Aleš Borovan

Na českém hudebním trhu za několik dní odstartuje nové hudební vydavatelství, které se chce zaměřit na nové, neokoukané talenty.

Za vznikající firmou Red Head Music (RHM) stojí někdejší manažer pro digitální obsah firem Supraphon a Sony Music Entertainment a spoluzakladatel Bandzone.cz Antonín Sebastian Milata (70 procent) a bubeník kapely UDG Tomáš Jugi Staněk (30 procent). První deskou, kterou chce RHM vydat na přelomu září a října, je nahrávka mladého zpěváka Voxela. V listopadu by mělo následovat album Adama Mišíka (foto), syna rockera Vladimíra Mišíka. Třetím do party by měl být rapper Johny Machette, jehož klip Se zbláznim již překročil 4,5 milionu přehrání na youtube.com.

Red Head Music se nechce zaměřovat jen na vydávání hudby. Se zastupovanými umělci bude uzavírat tzv. 360 stupňové smlouvy, které kupříkladu zahrnují i jejich aktivity a nabídky v oblasti filmu. Na tomto poli se největší šance prorazit naskytla Adamovi Mišíkovi. Získal hlavní roli Josefa Mašína v chystaném snímku Zatím dobrý (režie Tomáš Mašín, premiéra podzim 2014) o odbojové skupině bratrů Mašínů v 50. letech.