reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Multimilionář Bajer rozjíždí nový hudební festival

17:02, 23. 9. 2013
Koncerty Aleš Borovan

Jeden z nejsilnějších investorů v koncertní branži, Oldřich Bajer, za několik týdnů odstartuje spolu s kolegy Petrem Fořtem a Michalem Thomesem v Česku zbrusu nový typ hudební akce.

Hudební festival Nouvelle Prague, jehož "nultý" ročník proběhne na počátku listopadu v pražském areálu pivovaru Staropramen, je takzvaná showcase akce. Ta je určená jak širokému publiku, tak i profesionálům z koncertní a hudební branže, kteří zde mohou objevit nové vycházející jména nebo navázat kontakty v oboru.

Na festivalu, který pořádá produkce Ameba Production společně s kanadskou firmou Sound Diplomacy, vystoupí Lucy Rose, City of Glass, Little Suns nebo Money for Rope. Panelových akcí se zúčastní Christof Huber (ředitel švýcarského festivalu Open Air St. Gallen), Ben Challis a Martin Elbourne ze slavného open air Glastonbury nebo Fruzsina Szep, šéfka mamutího maďarského festivalu Sziget. "Nouvelle Prague bude místem pro setkávání evropské hudební branže," zdůraznil Bajer.

Nouvelle Prague je již druhou letošní novinkovou akcí Bajerova týmu. Na počátku září proběhl první ročník dětského festivalu Kefír. Bajer, který získal slušný kapitál v řádu stovek milionů korun prodejem podílu v portálu Centrum.cz v prosinci 2007, rovněž drží největší podíl v produkční společnosti Ameba Production, pořádající festival Rock for People.