reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Lucie prodala desítky tisíc lístků, přidává koncerty

17:02, 25. 9. 2013
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Byznys kolem obnovené kapely Lucie se roztáčí na čím dál rychlejší obrátky. Díky vysokému zájmu fanoušků se turné, počítající původně s pěti zastávkami v roce 2014, rozšiřuje o další vystoupení.

Kapela již na počátku srpna přidala další koncert v Praze (libeňská Aréna). Nyní se přidává druhý koncert na 5. června i v brněnské hale Kajot. Je velmi pravděpodobné, že v hlavním městě se odehraje i třetí přidaný koncert (celkem by už v Praze byly tři vystoupení za sebou). Zástupci Bestsport Arena dokonce odhadují, že do Prahy by se "vešlo" až šest koncertů Lucie.

Na celé turné, které sponzoruje Komerční banka, se doposud prodalo na 45 tisíc vstupenek. Maloobchodní tržby z prodeje lístků se tak mohou pohybovat mezi 35 až 40 miliony korun. V Praze se doprodává druhá polovina ze 14ti tisícové kapacity druhého koncertu. V hlavním městě se zatím prodalo přes 21 tisíc vstupenek. V Košicích tři tisíce, v Bratislavě skoro čtyři tisíce.

Ruku v ruce s koncertním byznysem jdou nahoru i prodeje desek. Universal Music za léto registruje prodej jednoho tisíce digitálních desek Lucie na iTunes. Gramofirma na podzim vydá luxusní box se všemi sedmi deskami kapely v ceně 1500 korun. Následovat bude podobný box i s videonahrávkami. Na jaře 2014 se pak objeví reedice jednotlivých desek jak na CD, tak i na vinylu. V Edici České televize by pak měla vyjít doplněná biografická kniha Lucie.