reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Supraphonline.cz začal prodávat Stinga, Pearl Jam nebo Kanye Westa

13:10, 10. 10. 2013
Hudba Internet Aleš Borovan

Digitální obchod s hudbou Supraphonline.cz, který provozuje gramofirma Supraphon, podstatně rozšířil nabídku.

Díky čerstvé dohodě s konkurenčním labelem Universal Music (UM) začal prodávat jeho mezinárodní katalog, zahrnující takové globální hvězdy jako Pearl Jam (foto), Kanye Westa, Stinga, Lady Gaga, Queen, Nine Inch Nails nebo Eltona Johna. K dosavadním pěti tisícům titulům hlavně domácí provenience tak přibude dalších cca 45 tisíc nahrávek - desek, EP nebo singlů. V tuto chvíli ještě kompletní katalog UM na stránkách Supraphonline.cz není, import takového množství dat bude probíhat ještě cca měsíc.

Ceny jsou oproti fyzickým nosičům levnější o několik desítek korun. Například novinka Stinga The Last Ship přijde v mp3 na čtyři stovky, ve FLAC pak na 480 korun. Aktuální nahrávka Kanye Westa Yeezus přijde v mp3 na 280 korun. Jednotlivé písně stojí od 30 korun. 

Supraphon se o digitálním prodeji dohodl i s několika nezávislými evropskými gramofirmami, zastupovanými agregátorem Rebeat. V tuto chvíli rovněž pokračují jednání i s Warner Music (zastupují Parlophone a katalog někdejší české EMI) a Sony Music.

Domácí obchod Supraphonline.cz čím dál více čelí silné mezinárodní konkurenci. Na počátku října do Česka dorazil obchod Google Play Music, jehož ceny se pohybují od 90 do 350 korun. Hlavním digitálním kanálem pro domácí interprety je stále iTunes od Apple. Kupříkladu česká Universal Music na iTunes a YouTube (Google) realizuje cca 80 procent všech digitálních příjmů.