reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Babovřesky 3 se začnou točit na jaře 2014

17:34, 14. 11. 2013
Film Aleš Borovan

Završení megaúspěšné filmové série Babovřesky už má jasné kontury: třetí díl řachandy režiséra Zdeňka Trošky se bude točit v květnu a červnu 2014.

Premiéra "Trojky" je pak předběžně stanovena na únor 2015. Producenti filmové trilogie, společnost Fénix Film Dany Volákové a Michaely Flenerové, tak dodržují časový harmonogram, podle kterého jely/jedou první dva díly. Tedy natáčení na jaře a premiéra následující rok v únoru.

Oproti prvním dvěma dílům přece jen nastane minimálně jeden rozdíl: tvůrci a producenti počítají s natáčením v zahraničí. Z tohoto důvodu se oproti Jedničce a Dvojce mírně navýší rozpočet, který by se měl pohybovat někde okolo 30 milionů korun. V současné době Fénix Film jedná o finanční spoluúčasti agentury Nogup Agency.

První Babovřesky, které do kin vstoupily 14. února (distribuce Falcon), budou v letošním roce v letošním roce bezkonkurenčně nejúspěšnějším českým filmem. Dosavadní kinotržby v Česku a na Slovensku překročily elitní hranici 100 milionů korun. Další miliony korun producenti (Nogup Agency a Dana Voláková) vyinkasovali z prodeje desetitisíců DVD. Premiéra Babovřesek 2, které produkuje Fénix Film, je naplánována na 20. února 2014.