reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Pořadatel Rock for People prodělal hlavně kvůli počasí přes deset milionů

14:07, 3. 12. 2013
Koncerty Aleš Borovan

Jeden z největších českých open air festivalů Rock for People, který se pravidelně koná na letišti v Hradci Králové, provázela předposlední dva ročníky pořádná smůla.

V roce 2011 jej postihl silný vítr a déšť, o rok později přišla dokonce extrémní bouře s vichrem, které rozmetaly stanové městečko a kvůli kterým nevystoupil headliner Faith No More. Nepřízeň počasí výrazně dopadla na hospodaření pořadatelské firmy Ameba Production. Za poslední dva roky společnost skončila v celkové ztrátě skoro 13 milionů korun, z toho jen prodělek kvůli bouři v roce 2012 dělal téměř devět milionů. Osm předchozích let bylo v souhrnu ziskových, kumulovaný výdělek za toho období dosáhl pěti milionů korun.

Ameba Production (AP) do loňského roku vlastnili napůl Petr Fořt (na fotce vlevo) a Michal Thomes (na fotce vpravo). V letošním roce do koncertního byznysu vstoupil někdejší spolumajitel Centrum.cz Oldřich Bajer. Firma se kromě Rock for People před lety zabývala i produkcí menších festivalů jako Kytlice, Natruc Kolín, Řev Řevnice nebo Ouvalskej Bigbít, ty však buď ukončila nebo předala jiných promotérům. Rovněž zajišťuje management pro kapelu Horkýže Slíže, dříve i pro Tichou dohodu, Cocotte Minute a Divokýho Billa. Tržby AP se v posledních letech pohybují mezi 50 a 60 miliony korun.