reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Nova Music to v Česku zkusí podruhé s Metallicou

11:41, 4. 12. 2013
Koncerty Aleš Borovan

Rakouská koncertní pořadatel Nova Music to v příštím roce zkusí s osvědčeným tahákem, který láká desítky tisíc fanoušků.

Na festival Aerodrome, který se uskuteční 8. července 2014 na pražském Výstavišti, doveze americkou kapelu Metallica. Ta naposledy v tuzemsku vystoupila loni v Praze Edenu, kam přilákala na 30 tisíc diváků. Ještě předtím vystoupila na festivalu Sonisphere v roce 2010, za kterým stála rovněž Nova Music.

Licencovaný Sonisphere proběhl v Česku rovněž v roce 2011. Návštěvnost se pohybovala mezi 30 až 40 tisíci návštěvníky. Třetí ročník se kvůli prodělečnému hospodaření neuskutečnil. Pořádající C. A. R. P. Entertainment (nyní v likvidaci), kterou vlastnily Nova Music Entertainment a Skalar Entertainment, kvůli vysokým nákladům na kapely jen za první ročník vytvořila mínus 6,7 milionu korun.

Jako náhradu za Sonisphere Nova Music spolu s Dolphin Touring letos v Česku rozjela jednodenní festival Aerodrome, což je v podstatě koncert jednoho headlinera s několika předkapelami. V letošním roce byla hlavním tahákem obnovená kapela System of a Down, na kterou se přišlo podívat přes 15 tisíc fanoušků. Specialitou koncertu Metallicy bude setlist, vytvořený podle hlasování fanoušků.

Největším metalovým festivalem v Česku dlouhodobě zůstává akce Brutal Assault, kterou pořádá Brutal Assault Agency v Jaroměři. Každoroční návštěva se pohybuje nad 10 tisíc lidí.