reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Nový ředitel Barrandova plánuje rozsáhlou přestavbu ateliérů

aktualizováno
16:00, 7. 12. 2012
Televize Film Aleš Borovan

Barrandovské ateliéry čekají rozsáhlé investice, které nepamatují od dob Protektorátu Čechy a Morava. Čerstvě zvolený ředitel Barrandov Studio Petr Tichý totiž hodlá do obnovy ateliérů investovat desítky až stovky milionů korun.  "Budu je přestavovat, předělávat, přebudovávat. Držíme spoustu nepotřebných budov. Musím zbourat spoustu kanceláří a budovat open space, kostymérny a maskérny. Je třeba snížit cenovou náročnost udržování Barrandova," uvedl Tichý. 

Podle něj by sehnat peníze na přestavbu neměl být problém. Buď je poskytnou akcionáři, skupina investorů v čele s miliardářem Tomášem Chrenkem, nebo banky, které mohou použít jako zástavu lukrativní barrandovské pozemky. Součástí Tichého ředitelského projektu je i obnova filmového producentského centra na Barrandově. Chrenkovy ateliéry doposud působily spíše jako koproducent řady filmových projektů, kupříkladu letošního Ve stínu Davida Ondříčka.

Tichý doposud pracoval v Barrandov Studio jako obchodní ředitel. Nový šéf si část obchodní agendy hodlá nechat, část přejde na Lenku Randíkovou.

Velká část současného Barrandova vznikla během druhé světové války na popud říšského ministra propagandy Josepha Goebbelse. Výjimku tvoří stavba velkého ateliéru MAX v roce 2006 za téměř 200 milionů korun. Ateliérům se v loňském roce podařilo zdvojnásobit zisk na 49 milionů korun. Tržby klesly v meziročním srovnání o 32 milionů na 435 milionů korun.