reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Někdejší pořadatel letního festivalu Open Air skončil v úpadku

16:41, 10. 12. 2013
Koncerty Aleš Borovan

Další ze smutných příběhů v českém koncertním průmyslu: letní hudební akce Open Air Festival v Panenském Týnci.

Někdejší pořadatelská firma festivalu Abaton System (AS) skončila před několika dny rozhodnutím městského soudu v Praze v úpadku. Důvodem jsou nesplacené závazky ve výši skoro 2,2 milionu korun vůči agentuře 10:15 Entertainment Mileny Palečkové (navrhovatel) a dluhy vůči dalším subjektům. Věřitelé AS mají ještě několik dnů na přihlášení pohledávek. Řízení k přezkoumání přihlášených pohledávek proběhne na počátku února 2014.

Abaton System ve spolupráci s mobilním operátorem O2 Telefónica uspořádala od roku 2010 celkem tři ročníky festivalu, na kterých mimo jiné vystoupili Röyksopp (foto), Chemical Brothers nebo Leftfield. Pak se Telefónica stáhla. 10:15 Entertainment pro Open Air Festival 2012 zajišťovala vystoupení umělců plus uzavření některých přímých smluv vystupujících s Abaton System. 

Celkem měla 10:15 Entetainment za své služby pro loňský ročník vyinkasovat 7,64 milionu korun. Dlužník AS uhradil jen část této částky. V době uzavření smluv na jaře 2012 byl majitelem a jednatelem AS Michal Lukeš. Ten loni na podzim firmy Abaton System a Abaton Production prodal. Kupcem se v obou případech stala firma Roblen SE podnikatele Lukáše Müllera. Od té doby Lukeš nekomunikuje. 

V letošním roce se pořadatelem akce stala finanční skupina Natland.