reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Pokračování Hobita utržilo v Česku druhou rekordní částku

18:09, 16. 12. 2013
Film Aleš Borovan

Pokračování hobití trilogie Šmakova dračí poušť (distributor Warner Bros. CZ) přepsalo v Česku vrchol tabulky novodobých rekordů kinotrhu.

Film, který měl premiéru 12. prosince, za premiérový víkend v tuzemských kinech utržil 30,8 milionů korun (návštěvnost 201 tisíc diváků). První Harry Potter a relikvie smrti - 2. část získal na sledované období na konto 35,3 milionu (235 tisíc diváků). "Šmak" však na třetí příčku odsunul snímek Harry Potter a relikvie smrti - 1. část s 30,4 milionu (248 tisíc diváků). První Hobit: Neočekávaná cesta za premiérový víkend utržil 28,5 milionu korun. Nejvýše umístěným českým snímkem jsou Babovřesky s 20,3 milionu korun.

Uvedená čísla zahrnují kinosály, které sleduje Unie filmových distributorů (UFD). Skutečné tržby a návštěvnost budou ještě o něco vyšší. Sledovaná kina představují cca 90 procent celého trhu. Navíc, na přelomu roku se měnila metodika UFD: loni se do celkového čísla nezahrnovaly jednokorunový odvod do filmového fondu a DPH, letos díky změně systému odvodů naopak výsledná čísla DPH a odvod OSA zahrnuje.