reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Česká televize vloží do filmu rekordních 175 milionů

aktualizováno
09:53, 11. 12. 2012
Televize Film Aleš Borovan

Česká televize v příštím roce vloží do koprodukčních filmových projektů rekordní částku. Souhrnný objem vkladů ČT (interní a externí) se bude pohybovat okolo 175 milionů korun. V letošním roce se tato cifra pohybuje okolo 115 milionů korun. Veřejnoprávní stanic (na fotce ředitel Petr Dvořák) mimo jiné podpoří filmy Revival (režie Alice Nellis), Cesta ven (Petr Václav) nebo Jedenáctka ( D. Grimmová Abrhámová).

Za posledních deset let (včetně roku 2013) se souhrn všech koprodukčních částek vyšplhal podle statistik ČT na cca 1,07 miliardy korun.

Celkem v druhé polovině roku 2012 vedení ČT schválilo podporu skoro 20 dokumentárních a hraných filmů. Podle vedení ČT se o podporu ucházelo na 70 projektů.

Podle kreativního producenta Tomáše Baldýnského z Filmového centra ČT nyní existuje převis nabídky "malých smutných filmů". Zástupci Filmového centra proto nyní hledají náměty pro filmy ze žánru komedie, krimi, thriller, které by se daly uplatnit na programu ČT1. Uzávěrka předložených projektů bude 31. ledna.