reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Londa chce spustit nové středočeské rádio

07:05, 12. 12. 2012
Rádia Aleš Borovan

Jeden z největších rádiových hráčů, společnost Londa, hodlá v příštím roce expandovat. Na středních vlnách plánuje spustit rádio Impuls AM, které by pokrývalo Prahu, Středočeský kraj a přilehlé regiony. Spuštění si vyžádá investice desítek milionů korun. Londa již podala příslušnou žádost o licenci na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. "Doufám, že licenci dostaneme a že do poloviny roku 2013 tuto stanici spustíme," uvedl ředitel Londy Jiří Hrabák (na fotce).

Londa v této chvíli provozuje celostátní a nejposlouchanější stanici Rádio Impuls a lokální rádio Rockzone 105,9. Nová stanice by obě rádia doplňovala. Její cílová skupina by se pohybovala od 45 až 50 let výše. Zaměří se na českou a slovenskou hudbu a nabídne omezený objem zpravodajství. Impuls AM by měl konkurovat zavedeným pražským stanicím jako Radio Country, Bonton nebo ČRo Regina.

Provozovatel rádií Londa, kterého z jedné třetiny vlastní podnikatel Ivan Baťka a ze dvou třetin německá firma Eurocast GmbH Radio Venture & Management, v loňském roce dosáhl zisku 78 milionů korun (meziroční zanedbatelná změna) a tržeb ve výši 311 milionů korun (meziroční pokles o 11 milionů). V letošním roce vedení Londy čeká vlivem nepříznivého vývoje trhu pokles ekonomické výkonnosti firmy.

Vaší pozornosti doporučujeme:

Jiří Hrabák