reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Tvůrci připravované herní pecky Kingdom Come shánějí 10 milionů

16:33, 22. 1. 2014

Vývojářské studio Warhorse, které již jeden a půl roku s podporou Zdeňka Bakaly pracuje na nové počítačové hře Kingdom Come: Deliverance (screen), se rozhodlo požádat o peníze na dokončení titulu fanoušky.

Vzhledem k tomu, že jednání s velkými světovými publishery doposud nevedla k uzavření smlouvy, Warhorse chce část nutné částky na dokončení hry sehnat prostřednictvím crowdfundingové stránky Kickstarter. Ta se zaměřuje na kreativní projekty - filmy, hry, hudbu nebo design. Autoři Kingdom Come plánují vybrat 300 tisíc liber, deadline je stanoven na 20. února. V době psaní článku se doposud upsala cifra skoro 67 tisíc liber (upisování začalo dnes) a číslo rychle rostlo.

Rozjetím sbírky na Kickstarter vývojové studio poodhalilo detaily ohledně rozpočtu hry. Sháněná částka 300 tisíc liber (v aktuálním Singerově kursu 10,1 milionu korun) má být desetinou celkového rozpočtu na vývoj hry. Celý development Kingdom Come tak má přijít na více než 100 milionů korun. Warhorse odhaduje, že na dokončení a vytvoření herního prototypu potřebuje ještě přibližně 20 měsíců. Hra by se tak měla dostat na trh během čtvrtého kvartálu 2015.

Zdeněk Bakala do vývoje Kingdom Come doposud investoval cca 30 milionů korun. Sbírkou na Kickstarter si Warhorse chce ověřit, že je o titul mezi hráči zájem. Na rozdíl od současných trendů RPG hra Kingdom Come nabízí reálné zápletky ze středověkých válek bez obvyklých rekvizit typu draci, elfové nebo kouzla, což odrazuje velké herní společnosti. Hra by se měla objevit ve verzi jak pro PC, tak i pro konzole Xbox One (Microsoft) a PlayStation 4 (Sony).

Za týmem Warhorse stojí zkušení hráči z herní branže - Daniel Vávra a Martin Klíma. Ti se podíleli na úspěšných herních titulech jako Mafia, Mafia II, UFO: Aftermath nebo Hidden & Dangerous.