reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Empresa Media konečně podepsala dohodu s Chrenkem o TV Barrandov

11:17, 12. 12. 2012
Televize Aleš Borovan

Společnost Empresa Media mediálního podnikatele Jaromíra Soukupa (na fotce) konečně podepsala se skupinou akcionářů v čele s miliardářem Tomášem Chrenkem dohodu o převodu akcií společnosti Barrandov Televizní Studio (BTS). Ta provozuje TV Barrandov. Nyní se čeká na vyjádření antimonopolního úřadu. Informace o vstupu Empresy do televize byla oznámena letos v září, tehdy se však jednalo o dohodu o budoucí smlouvě a o manažerské kontrole. 

Součástí dealu totiž byl závazek dosavadních vlastníků vyčistit TV Barrandov od některých závazků.  Skupina ocelářských bossů z Moravia Steel podle všeho musela odepsat mimo jiné dvě půjčky, které BTS poskytla loni v dubnu a listopadu. Souhrnná hodnota včetně úroků činí skoro 102 milionů korun. BTS rovněž musela splatit dluhy Českým Radiokomunikacím za vysílací pozici ve druhém multiplexu ve výši 17,6 milionu korun.

Souhrnná ztráta za dobu fungování TV Barrandov od ledna 2009 dosáhla přes miliardu korun. Akcionáři byli v průběhu let nuceni opakovaně doplňovat základní kapitál, naposledy v červenci částkou 200 milionů korun.

Noví vlastníci nyní investují do inovovaného programového schematu, který zahrnuje zpravodajství, erotický magazín s Heidi Janků nebo soutěže pro důchodce.