Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Shining Pictures shánějí miliony na armádní TV seriál

12:48, 30. 1. 2014
Televize Aleš Borovan

Produkční společnost Shining Pictures, kterou z 85 procent vlastní Josef Rafaj (foto) a z 15 procent režisér Radim Špaček, čeká nelehký úkol.

Sehnat dostatek peněz na připravovaný hraný dokument Provedu!: Přijímač o bojové přípravě nováčků, kteří hodlají sloužit u Armády ČR. Rozpočet šestidílného televizního seriálu je stanoven na 800 tisíc korun na jeden díl (stopáž cca 40 minut), celkem tedy 4,8 milionu. Projekt vzniká pod vedením kreativního producenta České televize Petra Kubici. Samotné Kavčí hory pustí 300 tisíc korun na díl plus poskytne věcné plnění - techniku, zajistí produkci a postprodukci.

Rafajova firma tak musí sehnat buď generálního partnera s účastí tří milionů korun nebo hlavního partnera jednotlivých dílů po 500 tisících korunách. Natáčení by mělo proběhnout od jara do léta letošního roku, na obrazovku by se dílo mělo dostat hned na podzim. Provedu!: Přijímač má kromě ČT podporu ministerstva obrany a generální štábu, na režisérské židli bude sedět Benjamin Tuček. Shining Pictures se již v minulosti podílely na seriálu Provedu: Afghánská mise.