reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Těžkotonážní buldozer Babovřesky 2 se valí do kin

12:27, 19. 2. 2014
Film Aleš Borovan

Král českého filmu Zdeněk Troška, který jako jeden z mála ještě dokáže přitáhnout diváky do kin, se přichystal k dalšímu nelítostnému úderu.

Pokračování největšího loňského hitu Babovřesky 2 vtrhne s plnou parádou od 20. února do českých kin. Distributor Falcon pojal "kobercové bombardování" o chlup velkoryseji než před rokem - zatímco jednička odstartovala v 77 kinech, dvojka bude nasazena v 83 kinech. V reálu se tak Babovřesky 2 objeví ve více než 100 kinosálech najednou. Ještě před premiérou dokázaly získat cca milion tržeb z ukázkových projekcí v regionech.

První Babovřesky, které vstoupily na filmová plátna 14. února 2013 (rovněž Falcon), se zařadily mezi nejúspěšnější snímky novodobé historie české kinematografie. V loňském roce na vstupenkách utržily skoro 100 milionů korun jen v Česku (přes 720 tisíc diváků). K tomu je nutné připočíst další miliony z kinodistribuce na Slovensku plus prodej DVD v řádu desetitisíců kusů. Producenty obou snímku je Dana Voláková a Nogup Agency, příští rok se na trh chystá pokračování Babovřesky 3.

Vývoj tržeb (ze sledovaných kin, které tvoří cca 90 procent trhu; zdroj UFD) v úvodních týdnech promítání v grafu, nejedná se o kumulativní cifry:

babovřesky tržby graf 2Vstup Babovřesek 2 na trh evidentně ovlivnil plány nasazení u dalších českých filmových projektů. Týden před 20. únorem se v kinech neobjevila žádná tuzemská novinka. Na počátku února měl premiéru podobně laděný snímek Roberta Sedláčka Dědictví aneb Kurvaseneříká s Bolkem Polívkou, pro který bude Troškova řachanda těžkou konkurencí (doposud tržby přes 12 milionů za dva týdny). V následujících týdnech do kinosálů směřují filmy Kandidát a Fair Play Andrey Sedláčkové.