reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Go, Warhorse, Go! České vývojářské studio už vybralo milion liber

10:20, 20. 2. 2014

Tato byznysová story vejde do legend české, evropské a možná i světové hráčské scény. Tuzemské vývojářské studio Warhorse (foto) slaví skvělý úspěch s crowdfundingovou kampaní na portálu Kickstarter.

Peníze mají sloužit na další vývoj a dokončení připravované realistické RPG hry Kingdom Come: Deliverance. Warhorse původně fanoušky z celého světa poprosili o 300 tisíc liber, v nočních hodinách ze středy na čtvrtek 20. února však vybraná částka překročila jeden milion liber (v Singerově kurzu přes 33 milionů korun) od 32 tisíc příznivců a stále stoupá. Kampaň, která začala 22. ledna, skončí dnes večer. Po zaplacení daní a poplatků Kickstarteru získá Warhorse Studios cca 60 procent vybrané sumy.

Všechny peníze vybrané nad cílovou částku budou sympaticky použity na vylepšení počítačové hry - nahrávání hudby se symfonických orchestrem, vytvoření videa pro výcvik středověkého boje, rozšíření hry o rytířský turnaj nebo zařazení ženské hrdinky a doprovodného bojového psa do děje. Celkový rozpočet Kingdom Come je koncipován na 100 milionů korun, z toho 30 milionů již zaplatil investor Zdeněk Bakala. Celkem by měly vzniknout tři díly (PC, Xbox One, PlayStation 4), první by se na trhu měl objevit během čtvrtého kvartálu 2015.