reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Televizi Barrandov se Soukupem vlastní i režisér Miloš Forman

11:51, 14. 12. 2012

TV Barrandov se může pochlubit překvapivou akcionářskou strukturou. Kromě majoritního podílu mediálního magnáta Jaromíra Soukupa skromný počet akcií v Barrandov Televizní Studio (BTS) vlastní i světoznámý režisér Miloš Forman. Ten v létě při navyšování základního kapitálu upsal 28 nových akcií společnosti. Vyplývá to z úředních listin BTS. Minoritní podíly by rovněž měli držet Václav Marhoul, David Ondříček, Jan Šuster a Jan Dědeček.

Postavení držitele Oscarů v rámci firmy je tak spíše formální a vyplývá z historických souvislostí při konstituci barrandovských ateliérů a jejich sestry BTS. Soukupova Empresa Media v TV Barrandov čerstvě drží 99,7 procenta, které kupuje od předchozího vlastníka Moravia Steel. V současné době převod akcií posuzuje antimonopolní úřad.

TV Barrandov začala vysílat v lednu 2009. Souhrnná ztráta do roku 2011 přesáhla miliardu korun. Akcionáři byli v průběhu let nuceni opakovaně doplňovat základní kapitál, naposledy v červenci částkou 200 milionů korun na 1,097 miliardy.