reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Hollywood Classic Entertainment spouští částečně bezplatné internetové kino Ivio

14:13, 11. 3. 2014
Televize Film Aleš Borovan

Na český internet vstupuje nový ambiciózní projekt určený všem filmovým a televizním fanouškům, který silně ohrožuje pozici nákladně budované novácké služby Voyo.cz (skupina CME).

Na adrese Ivio.tv odstartovalo online kino Ivio, které nabízí konzumaci filmů a seriálů v několika módech: zdarma s reklamou, měsíční přístup bez reklam za 29 korun nebo sledování TOP titulů za základní měsíční předplatné 189 korun (za jeden den pak 39 korun). Ivio papírově provozuje Hollywood C.E., kterou podle obchodního rejstříku spoluvlastní Igor Konyukov (50 procent) a společnost RETeq (právníci Daniel Volopich a Tomáš Tomšíček). Ve skutečnosti za projektem stojí filmový distributor Hollywood Classic Entertainment.

Ivio má v současné době v nabídce několik stovek filmů, většinou "poctivých béček" (Blonďatá a blonďatější, 29 a ještě panna, Halloween 4). Je tu však i řada slavných, nákladných nebo kvalitních titulů jako Číslo 9, Anglický pacient, 8 ½, Dogville, Strom života nebo Dobrý Will Hunting. Projekt je propojen s online databází ČSFD.cz, ambasadorem Ivia se stal herec a režisér Jiří Mádl.

Nové internetové kino je silnou hrozbou pro službu Voyo.cz (televize Nova), které nabízí přístup k filmům za základní předplatné ve výši 189 korun měsíčně. Za tuto částku divák získá přístup k českým a zahraničním seriálům a filmům, nováckým seriálům před odvysíláním v televizi, sportovním přenosům a k premiérovým kanálům Nova Sport a Voyo Cinema. CET 21 do vybudování služby investovala cca 25 milionů korun, tato investice je nyní významně ohrožena.