reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Frontman Sunshine rozjíždí vlastní gramofonovou firmu

11:47, 17. 3. 2014
Hudba Aleš Borovan

Kay Buriánek (foto), zpěvák a frontman uznávané kapely Sunshine, se rozhodl zapojit se do hudebního byznysu i jako vydavatel.

Letos na podzim plánuje rozjet zatím bezejmenný label, který se bude zaměřovat na alternativní hudební scénu a kapely pohybující se v žánrech jako punk, hardcore, indie rock nebo electronic dance music. Prvním vydavatelským počinem se stane novinka skupiny Munroe, kterým Buriánek vydá debutové EP. Dalšími zvažovanými jmény jsou mladé kapely Them Darned Teenagers nebo The Brain Waves.

Začínající gramofirma chce zpočátku nabízet hudbu zdarma plus poskytnout posluchačům možnost digitálního stahování za dobrovolnou částku. Postupně se přidá vydávání fyzických nosičů (LP), booking a promotion kapel. Buriánkova mateřská kapela si mezitím dá (minimálně) roční pauzu.

Sunshine jsou jedny z mála českých kapel, které (zejména kolem přelomu tisíciletí) pravidelně koncertovaly a zaznamenaly určitý ohlas v zahraničí (USA, Velká Británie, Německo, Francie, Japonsko). Do své stáje je dokonce získala renomovaná americká producentka Linda Perry, u desky Moonshower and Razorblades se jeden čas zvažovala distribuce ve Spojených státech.