reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

V Brně startuje hypermoderní hudební klub Sono Centrum za stovky milionů

23:30, 23. 4. 2014
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Jen pár desítek hodin zbývá do startu jednoho z nejmodernějších hudebních klubů v Česku. Sono Centrum otevírá brány 25. dubna v brněnské čtvrti Veveří.

Za futuristickou budovou stojí společnost Sono Records, kterou vlastní brněnský podnikatel Jiří Štopl (33,8 procenta), Matěj Hoskovec (31,74 procenta), Pavel Karlík (23,13 procenta) a známý zvukař a hudební producent Milan Cimfe (11,33 procenta). Stavba Sono Centra stála okolo 300 milionů korun, které šly hlavně z kapsy Jiřího Štopla. Návrh stavby pochází od architekta Františka Šmédka.

V Centru se kromě hudebního klubu nachází i luxusní hotel a restaurace. Ozvučení klubu, který bude sázet na multižánrovou dramaturgii, zajišťuje studio Sono, jeden z hlavních hráčů na trhu nahrávacích studií v Česku. Kapacita je 700 míst na sezení nebo 1200 míst na stání. Provoz klubu zahájí v pátek 25. dubna koncert Goldfish, v dalších dnech budou následovat vystoupení Peter Lipa Band, Tří sester, Heleny Vondráčkové nebo Bratří Ebenů. Oficiální otevírací party proběhne 2. května.

foto: sonovizualizace: sono