reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Bakalovci finišují s fúzí Respektu a Centrum Holdings

11:52, 15. 5. 2014
Vydavatelství Aleš Borovan

Již jen několik týdnů zbývá do finiše podstatné změny v podobě vydavatelského království miliardáře Zdeňka Bakaly - vytvoření obřího vydavatelského domu Economia, který zastřeší všechna bakalovská média.

Současná Economia tak pohltí dceřinky Respekt Publishing (týdeník Respekt) a internetovou společnost Centrum Holdings (Centrum.cz, Aktualne.czDeník Insider, Žena.cz atd.). Na vydavatele Hospodářských novin tak přejdou veškerý majetek, pohledávky a dluhy obou firem. Konkrétně jde souhrnně skoro o 120 milionů základního kapitálu CH a RP. Centrum Holdings a Respekt Publishing rovněž na konci roku 2012 registrovali dluhy v souhrnné výši přes 200 milionů korun (novější údaje nejsou k dispozici).

Za proces odpovídá šéf bakalovských mediálních manažerů Kamil Čermák (foto). Zaměstnanci pohlcovaných firem již několik měsíců pracují v karlínském sídle Economie. Všechny společnosti pak od podzimu 2013 řídí jeden osmičlenný management včetně společného ředitele obchodu Pavla Vopařila. Fúze by měla být formálně dokončena v polovině letošního roku.