reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Bývalý šéfredaktor MF Dnes rozjede Reportér magazín

aktualizováno
13:57, 16. 5. 2014

Nový tajný projekt bývalého šéfredaktora MF Dnes Roberta Čásenského dostává jasnější kontury.

Podle informací Borovan.cz by investigativní a reportérský měsíčník měl nést jméno Reportér magazín. Příslušnou ochrannou známku (viz obrázek) má papírově zaregistrovánu advokátka Jana Čižmárová. Internetová doména reportermagazin.cz je napsána na Čásenského. Název periodika připomíná časopis Reportér, který v tehdejším Československu začal vycházet na sklonku 60. let. Nakrátko byl obnoven jako týdeník i na počátku 90. let.

Médium bude vycházet ve stejnojmenném vydavatelství, které stoprocentně vlastní Čásenský. Postupem času by se spolumajiteli měli stát "klíčoví spolupracovníci". Nový Reportér magazín by měl v tištěné i digitální podobě odstartovat letos v září. Inzertní prodej je spuštěn od poloviny května. Redakci má tvořit sedm lidí včetně novináře Jaroslava Kmenty. Náklad by měl čítat několik desítek tisíc kusů. Cílovou skupinou budou čtenáři s vyššími příjmy.

Čásenský odchod z postu šéfredaktora MF Dnes oznámil v listopadu 2013. Stalo se tak po více než sedmi a půl letech. Předtím pracoval v Lidových novinách nebo v Denním Telegrafu.