reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

TOP 10 hráčů českého showbyznysu na „odstřel“

17:43, 20. 12. 2012

Internetový deník Borovan.cz sestavil žebříček TOP 10 velkých hráčů českého showbyznysu, jejichž pozice bude v roce 2013 nejvíce ohrožena. Procenta vyjadřují míru pravděpodobnosti odvolání, odchodu či přesunu na jiný post.

1. Karel Burian, šéf brněnského studia České televize. 72 procent. Audit hospodaření ČT za předchozího ředitele Jiřího Janečka, který má Rada ČT v ruce, nebude k řediteli brněnského studia ČT příliš lichotivý. Současný vládce Kavčích hor Petr Dvořák bude mít jedinečnou příležitost sestřelit Janečkova koně, manažera s kontroverzní pověstí a současně dosadit do Brna někoho, kdo mu pohlídá stavbu nového studia.

2. Adrian Sarbu, prezident CME, superšéf televize Nova. 70 procent. Po předpokládaném vstupu zábavního obra Time Warner do CME v březnu 2013 budou Američané hledat někoho, kdo může za obří dluh přes miliardu dolarů. Sarbuovi příliš nepomůže ani kauza prodělečné agentury Mediafax, kterou rozjel a kterou po stamilionových ztrátách odkoupila CET 21. Je možné, že se případné čistky budou týkat i ředitele Novy Jana Andruška, na druhou stranu jsou jeho právní služby pro skupinu CET 21 příliš cenné na to, aby je Time Warner mohl jednoduše ignorovat.

3. Alena Hanáková, ministryně kultury. 68 procent. V resortu proslula nepromyšlenými kroky a absencí orientace v kulturní oblasti. To by za normálních okolností zaručovalo dlouhou politickou kariéru a pohodlné přežívání na postu. V nastávajících vládních melách však ministerstvo kultury bude jako jedno z prvních na ráně při nutných politických obchodech a zbytečných rošádách.

 

4. Marek Vítek, šéf TV Pětka. 65 procent. Ne, že by se ředitel nové televize TV Pětka dopustil nějakých fatálních chyb, ale zoufale očekávaný nový investor (pokud nějaký bude, pokud ne, televize tak jako tak končí) si velmi pravděpodobně přivede vlastní lidi.

 

5. Andreas Demuth, šéf Centrum Holdings. 58 procent. Stejný případ jako Vítek. Ztrátový Centrum Holdings je na prodej. Pokud ho někdo koupí, bude muset zcela překopat fungování, strukturu a obchodní model podniku. Nový ředitel je tedy nutností.

 

6. Petr Vladyka, programový ředitel televize Prima. 55 procent. Současný šéf programu Primy Vladyka sice nastoupil loni na podzim, zatím toho ale příliš nepředvedl. Akcionáři druhé komerční televize mu rozhodně nezapomenou desítky milionů ztráty utopené v neúspěšném seriálu Obchoďák.

 

7. Pavel Šafr, šéfredaktor Blesku. 52 procent. Intelektuálovi Šafrovi bulvár nikdy příliš nepřirostl k srdci. Švýcarskému Ringieru se zase nelíbí klesající čísla titulu.

 

 

8. Petr Šabata, šéfredaktor Hospodářských novin. 45 procent. Zástupkyně šéfredaktora Hospodářských novin Lucie Tvarůžková krouží stále blíže a blíže...

 

 

9. Vladimír Kočandrle. šéf české pobočky EMI. 27 procent. V rámci celosvětové fúze Universal Music a EMI (kupovaná strana) je řada poboček EMI, včetně české, na prodej. Opět model: nový vlastník - nový management.

 

10. Libuše Šmuclerová, ředitelka Ringier Axel Springer CZ. 17 procent. V letošním roce koncern velmi pravděpodobně pocítí poprvé výrazný pokles ekonomické výkonnosti. Přesto by Ringier neměl zapomenout na 2,4 miliardy zisku, který Šmuclerová akcionářům přinesla. Je tu však další faktor: touha vrátit se do televizního byznysu. V roce 2013 těch příležitostí bude hodně...

Vaší pozornosti doporučujeme:

Adrian Sarbu