reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Změna názvu Telefóniky vyjde na miliony korun

12:56, 20. 5. 2014

První fáze změny jména telekomunikačního operátora Telefónica Czech Republic startuje v těchto týdnech. Od 21. června bude firma používat obchodní název O2 Czech Republic. Celý proces vyjde na miliony, maximálně nízké desítky milionů korun.

Nedávná akvizice miliardáře Petra Kellnera nyní změní brandové věci spojené hlavně s chodem firmy a používané při komunikaci s firemními zákazníky - vizitky, faktury, přesměrování současné internetové adresy telefonica.cz na o2.cz. Dále se budou odstraňovat nápisy Telefónica z některých budov společnosti, například z telekomunikační věže na pražském Žižkově. Firma bude od června používat obchodní značku O2. Právo na její používání drží mateřská skupina PPF na čtyři roky.

V minulosti společnost prošla několika změnami názvu. Kupříkladu přejmenování z SPT Telecom na Český Telecom v roce 2000 vyšlo na částku okolo 300 milionů korun. V roce 2006 španělská Telefónica sloučila Český Telecom s Eurotelem a vzniklý subjekt přejmenovala na Telefónica Czech Republic.