reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

František Savov zastavuje vysílání středočeské televize Metropol

12:57, 30. 5. 2014
Televize Aleš Borovan

Policií hledaný majitel mediálního domu Mladá fronta František Savov (foto) začíná šetřit. Za pár týdnů ukončí činnost dceřinky MF TV a vysílání středočeské a pražské televize Metropol TV.

Konec nastane 30. června. "Po ročním působení na českém mediálním trhu se regionální televizi Metropol TV nepodařilo naplnit stanovené obchodní cíle," uvedla tisková zpráva MF. Za koncem stojí především chabé ekonomické výkony a dlouhodobě mizerná sledovanost stanice, která působila v digitálním multiplexu Prague Digital TV. Vedení Mladé fronty v uplynulých měsících sázelo zejména na synergické efekty, spočívající v propagaci dalších značek jako E15 nebo Euro v televizním vysílání. Milionové prodělky televize však převážily.

Metropol TV, přesněji řečeno stejnojmenná provozní společnost, skončila již jednou loni na jaře. Tehdy televizi vlastnil uhlobaron Luboš Měkota. Kvůli dluhům však stanice byla poslána do insolvence (březen 2013) a následně do konkurzu (prosinec 2013). Savov od někdejších majitelů koupil značku a práva k některým pořadům. Vysílací rada mu pak v polovině loňského roku udělila zcela novou licenci.