reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Ostravští televizní bossové na troskách Metropole startují TV Praha

aktualizováno
17:10, 6. 6. 2014
Televize Aleš Borovan

Na území Prahy a Středočeského kraje se zachová vysílání regionální televize. Tento region doposud pokrývala televize Metropol (mediální magnát František Savov, nyní hledaný policií), jejíž konec byl ohlášen na 30. června.

Části byznysu Metropolu se rozhodli převzít ostravští televizní bossové Leoš Pohl (foto; Mediapoli Group, Československá filmová společnost) a Jaroslav Korytář (Polar televize Ostrava). Ti od 1. července podle vlastních slov rozjedou vysílání TV Praha. Nejprve v rámci kanálu Kino Svět a později po získání řádné licence bude stanice umístěna do pražského multiplexu Prague Digital TV (rovněž Leoš Pohl). V průběhu léta bude TV Praha vysílat zpravodajství a publicistiku z metropole doplněnou o dokumenty. V září plánuje zahájit informační televizní program o dění v Praze a jejím okolí.

Ukončení televize Metropol v impériu Mladé fronty je některými zdroji dáván do souvislosti se zastavením vyplácení vratek u DPH směrem k Františku Savovovi. Je to již druhý krach stejné značky. Poprvé stanice skončila loni na jaře. Tehdy televizi vlastnil uhlobaron Luboš Měkota. Kvůli dluhům však stanice byla poslána do insolvence (březen 2013) a následně do konkurzu (prosinec 2013).