reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Praha má konečně moderní koncertní prostor pro tři tisíce lidí

11:00, 10. 6. 2014
Koncerty Aleš Borovan

Na pražském koncertním trhu se zaplnilo dlouhou dobu prázdné místo, které dělalo vrásky produkcím pro středně veliké akce. Miliardář Zdeněk Bakala zítra otevře administrativní centrum Forum Karlín v pražském Karlíně, ve kterém se nachází i moderní sál s kapacitou tři tisíce míst.

Zatěžkávací zkouškou a současně velkým riskem bude úvodní koncert Nine Inch Nails, který proběhne ve středu 11. června. Management budovy totiž kvalitu zvuku a zapojení aparatur modeloval pouze na příslušném software. NIN tak budou hrát roli jakéhosi pokusného králíka, který vyzkouší i hladinu okolního hluku pro obyvatele okolních domů.

Krátké info pro pořadatele: pronájem sálu na 24 hodin je stanoven na 200 tisíc korun bez služeb. Služby typu security, hasiči atd. budou stát dalších 100 tisíc korun. Úroveň hluku uvnitř sálu je stanovena na 100 decibelů. Pódium má rozměry 18 krát 10 metrů. Sál je vybaven základním ozvučením a závěsným systémem (riggingem), který unese až 180 tun. Catering sálu bude 12 let zajišťovat Ambiente, respektive její divize mobilního cateringu White Cirkus.  Tento řetězec do vnitřního vybavení investoval přes 12 milionů korun.

42

Vedení Forum Karlín předpokládá, že se v multifunkčním sálu uskuteční ročně cca 80 akcí. Z toho 70 procent připadne na koncerty, zbytek na přehlídky, kongresy nebo natáčení televizních pořadů.

 

Celá budova stála miliardu korun, z toho čtvrtina padla na výstavbu sálu. Návratnost investice je propočtena na 15 až 20 let, v závislosti na vývoji trhu. Sál zabírá tři patra, šest pater kancelářské prostory (jedním z nájemců je například společnost Social Bakers) a dvě patra jsou určena pro podzemní garáže.

32