reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Premiere Cinemas expandují do Olomouce a Teplic

10:48, 21. 12. 2012
Film Aleš Borovan

Nejmladší hráč na trhu multikin, Premiere Cinemas, expanduje za hranice hlavního města. Firma, kterou vlastní napůl podnikatelé David Horáček a David Jelinek, otevře dvě nová multikina. Investice se pohybuje okolo 25 milionů korun. "Provoz v Galerii Santovka Olomouc plánujeme otevřít na podzim 2013 a v Galerii Teplice na jaře 2014," uvedl Horáček.

Premiere Cinemas doposud provozují jeden multiplex v Praze Hostivaři. Ten odstartoval letos v létě. Hostivařský multiplex, který má osm sálů s výbavou digitálního projektoru ve formátu 4K, částečně financoval majitel Parku Hostivař, rakouská společnost Immofinanz. Ta do rozjezdu Premiere Cinemas vložila na 40 milionů korun. 

"Do nových dvou projektů budeme investovat zejména z vlastních prostředků," doplnil Horáček. V Olomouci bude šest kinosálů a v Teplicích čtyři.

Kinotrh ovládají dva řetězce multikin, CineStar a CinemaCity. V České republice nyní funguje 27 multikin s 214 sály. Na celkových kinotržbách v roce 2011 se podle čísel Unie filmových distributorů podílely 75 procenty (cca jedna miliarda korun).