reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Wronkovo showbyzové království zhublo kvůli ztrátám

11:01, 15. 6. 2014
Film Hudba Aleš Borovan

Pokračující pokles hudebního a home entertainment trhu se výrazně podepsal na největším obchodníkovi s CD a filmovými DVD, společnosti Bontonland, která patří showbyzovému bossovi Leškovi Wronkovi (foto).

Kvůli ztrátě v loňském roce musela na jaře snížit základní kapitál o 90 procent, to jest o 18,4 milionu korun. Suma byla celá použita na pokrytí minusu za rok 2013. Kromě toho se loni na podzim zbavila několika prodejen. Firmě za uplynulý rok klesly prodeje cédéček o 10 procent.

V roce 2012 řetězec obchodů prodělal skoro sedm milionů. Celková kumulativní ztráta od roku 2006 se blíží 40 milionům korun. Kromě poklesu zájmu o fyzické nosiče musel Bontonland loni čelit nárůstu popularity digitálních prodejů a zdražení dovážených kompaktů (rovněž DVD, Blu-ray a LP) kvůli Singerovým hrátkám s kurzem koruny na podzim 2013.

Ke změnám došlo i v druhé větvi Wronkova showbyzového království, v produkční a umělecké agentuře Lewron music center, která mimo jiné zastupuje Ewu Farnu nebo Doctora P.P. a pořádá Ceny Anděl. Její většinový podíl byl loni v listopadu vyveden prostřednictvím společnosti Netwood Invest do daňového ráje v Britských panenských ostrovech.