reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Rána pro Novu, Google v Česku prodává tisíce filmů

09:21, 20. 6. 2014
Film Internet Aleš Borovan

Další posun na trhu digitálního prodeje/půjčování filmů, který z dosavadní investice CET 21 ve výši 25 milionů korun do rozjezdu Voyo.cz dělá do určité míry trhací kalendář. Ode dneška začal Google v rámci služby Google Play nabízet českým zákazníkům vedle knih, hudby a her ke koupi nebo zapůjčení i filmy. 

Filmová služba Google Play nyní v Česku nabízí desítky tisíc titulů od největších hollywoodských studií až po klasické filmy a je dostupná prostřednictvím smartphone, tabletu či počítače. Všechny nabízené filmy jsou otitulkované, do budoucna se počítá i s dabingem. Zákazník Google se dostane k produkci filmových studií jako Universal, Paramount Pictures, Warner Bros., 20th Century Fox nebo Sony Pictures. Součástí nabídky jsou filmové novinky jako například 300: Vzestup říše (foto), Zimní příběh, Gravitace nebo Zpátky do ringu.

Filmy jsou nabízeny ve standardním i vysokém rozlišení. Uživatelé si film mohou zapůjčit na 30 dní, nebo si ho koupit a mít k němu neomezený přístup. Ceny filmů za zapůjčení ve standardním rozlišení začínají již na 20 korunách, známé hollywoodské tituly jsou k dispozici od 59 korun. U zakoupených filmů cena se pohybuje od 99 korun, filmové hity jsou k dispozici od 200 korun.

Letos v březnu filmový distributor Hollywood Classic Entertainment otevřel internetové "kino" Ivio.cz. Stále se čeká na příchod obřího hráče Netflix, který před časem ohlásil expanzi na evropském kontinentu.